Évzáró Magic Bolondságok!

Szerző: htpóker / Kategória: Magic: the Gathering cikk / Dátum: 2023.12.14 15:35

Itt a vég!

Az év vég!

Ünnepeljük meg a véget egy kis Magic mókázással! Az egyszerűség kedvéért még paklit sem kell hoznod, csupán a pakliépítő tudományod. (Mondjuk, azon kívül sleeve-et még nem árt!).

Jöhetsz egész napra, vagy csak egy eseményre.

Elképzelhető, hogy lesz ingyen alkohol. Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom. A bocföldi kerítésszaggatóról, lehet hallott már valaki... Bármi egyéb batyus dolgot hozni nem tilos.

Aki még be is öltözik valami őrületes jelmezbe, az gazdagabb lesz egy promó Lotus Petallal! Meg amúgy ki is sorsolunk egyet még a résztvevők között, csak úgy. (A készlet erejéig, nyilván). És minden résztvevő húzhat a titkos promós dobozunkból random kártyát. :)

Ja, és még ellőjük a maradék filmünket a Wizards photoflyer instant kamerájával. Szóval fésülködjetek meg!

Na de lássuk a medvét! A következőkkel kecsegtetünk bennetek December 30-án! (JELENTKEZÉS a versenynaptárban itt: https://www.metagames.hu/versenynaptar?86 )

* Káosz Backdraft!

Draftold a lehető legrosszabb kártyapoolt a következő draftboosterekből (8 fő esetén:): 2x (DOR, MH2, SNC, ONE, BRO, WOE, STX, ZNR), 1x (MID, DOM, VOW, AFR, MOM, KLD, LTR, LCI). Ezt követően átadod a szemben ülőnek és neki kell összegyógyítani egy életképes paklit belőle, amivel három forduló megvívása történik.
Díjazás: a kibontott csodák elpikkelése helyezési sorrendben!
Nevezés: 4500

* Unfinity Draft!

Lehet, nem is kell bemutatni... Draftolj a kifejezetten erre a célra kiadott mókaformátumban, Unfinity Draft boosterekből. A móka és kacagás, meg az őrület garantált.
Díjazás: a kibontott csodák elpikkelése helyezési sorrendben!
Nevezés: 3500

* Káosz Winston Draft!

Kipróbálunk valami újat is! Ez a draft az előzőekkel ellentétben csak 4 fős (de akár két fővel is tolható). Minden játékos bedobja a 3 boosterét a közösbe, amiből egy nagy paklit keverünk össze. Fejjel lefelé kirakunk 3 lapot belőle. Az első játékos megnézi az elsőt, hogy kell-e neki. Ha kell neki magához veszi és bekerül a pooljába, majd mindhárom pile-ra kerül egy újabb lap fejjel lefelé (nyilván, az esetleges double faced kártyák nem lesznek titkosak). Ha az első nem kell neki, akkor a másodikat nézi meg és dönt, ha az sem, akkor a harmadikat. Ha az sem, akkor húznia kell egyet a nagy pakli tetejéről. A következő játékosnál ugyanez a menet, neki már lehetősége lesz, hogy akár 2 lapot vigyen (mivel a korábban el nem vitt pile-ok folyamatosan nőnek), és így tovább. Ez mindaddig ismétlődik, amíg el nem fogy az összes kártya. A végén persze össze kell rakni egy paklit a pickelt lapokból, aztán legyőzni az ellenfeleket!
Díjazás: a kibontott csodák elpikkelése helyezési sorrendben!
Nevezés: 4500

* Big Deck Usurper Game of Thrones!

Ehhez a csodához 6-8 játékos kell! A Big Deck lényege, hogy fogunk majd egy talicskányi commont, meg amit találunk a bulk ládáinkban és összekeverjük egy csodálatosan nagy paklivá. Minden lap, amit a játékosok felhúznak, kijátszható földként, ami olyan manát ad, amilyen színű a lap. Nem meglepő módon, mulligan döntésre nem lesz szükség. A pakli közös lesz, a grave nem. Ennyit a játéktechnikáról! Magát a menetet pedig inkább ide másolom angolul, mert úgysem tudnám értelmesen leírni:

Game of Thrones is an unofficial format based on "Kings" of a six-person to eight-person free for all where you have 6-8 cards that represent the following characters 2 Kings (King of the North and King of the South), 1-2 Knights (who are secretly assigned to a king), and 1-2 Usurpers. You give out the cards secretly to each of the six-eight players. Their role is decided by the card they have. When the game starts the two kings reveal his or her role and she or he rolls against the other king to see who goes first. The goal of the game for each class is different. As the king, if you are the last one alive you win the game so your goal is to kill the other king, the knight or knights can or can not be alive for this win condition. The Knight's role is to keep their king alive and kill the other king. The Usurpers role is to kill any king in order to become the king. Should this happen, the Usurper becomes the king, adds 10 life to their life total, and the "killed" king becomes the new Usurper with a total of fifteen life. The knight or knights who were assigned to the previous king are now reassigned to the new king. There are a number of special rules for this format. 1) anyone can block for the king but no one can block for anyone else. 2) Everyone is allowed a free mulligan and free scry. 3)The king who rolls the highest amount always goes first. 5) The King's life starts 10 life higher than the knights and the usurpers. The point of the game is to play as the roles and figure out each others roles while trying to protect your king and kill the other king.

Díjazás: Minden nevező után egy MH2 booster kerül a poolba, aminek tartalmát helyezés szerint lehet elhúzni majd. (A győztes király először, aztán aki még életben maradt, jó lovag, trónbitorló, rossz lovag sorrendben, aztán jönnek a halottak)
Nevezés: 2500

Mindenki, aki megnyer egyet a fenti versenyek közül, ezt a WPN Premium only promó kártyát is hazaviheti:

 

Kellemes Ünnepeket mindenkinek és gyertek mókázni!