A Metagame egy éve

Szerző: admin / Kategória: zÁltalános / Dátum: 2013.12.23 15:31
Tagek:

 

Január elején egy éves lesz a Metagame!

Ebből az apropóból úgy érzem, érdemes számot vetnünk arról, honnan hova jutottunk egy év alatt. Ez nem csak a mi történetünk, hanem a Tiétek is, hisz nélkületek nem lenne értelme az egésznek. Meg is ragadjuk itt az alkalmat, és köszönjük szépen minden vásárlónak, játékosnak az egész éves támogatást, jókedvet, biztatást!

Hol is kezdjük?

Induljunk a kályhától, ami ebben az esetben a főhadiszállás. :)

 

A hely

A bolt belterét a kezdetektől fogva 50 játékos befogadására alkalmas helyiségnek terveztük meg, így nincs akadálya nagyobb lélegzetvételű versenyek lebonyolításának sem. Sokszor még így is szűkösen voltunk, de hát sok jó kártyás kis helyen is tud lapot idézni. :) Új asztalokkal, új székekkel indultunk, azóta pedig vannak még újabb székek is. :) A játékosoknak dedikált tér mindenkor adott!

 

A versenyek

Januárban elindítottuk a Magic Ligákat, mindenki kipróbálhatta magát Standard és Modern formátumokon. Feltámasztottuk a Legacy versenysorozatot és tovább zakatolt a Return to Standard kupasorozat. Amikor indultunk, szinte nem létezett szervezett játék Budapesten (nem volt kiírás, nem volt rendszeresség, nem volt merítés formátumokból - maximum hébe-hóba standard, meg draft, ha volt elég ember).

Egy év alatt eljutottunk oda, hogy immár a 4. Modern és Standard ligát indítjuk rövidesen. A kezdeti 14 és 19 fős átlaglétszámot sikerült feltornászni 20, illetve 28 főre!

A Return to Standard sorozatot az év közepétől felváltottuk az Országos Magic Kupával, amellyel újra ki szeretnénk terjeszteni a Magic életet a vidéki városokra. Újra megteremtettük a lehetőséget arra, hogy vidéki városokban is legyenek nagy versenyek.

Júniusban folytattuk a tradicionális Nemzetik sorát, és - bár a Wizards eltörölte ezt a formátumot - mi továbbra is megrendezzük minden évben. Ezek az események olyan élményt nyújtottak mindenkinek az elmúlt 20 évben, hogy vétek lenne abbahagyni a sorozatot.

Rendeztünk modern nagyversenyt, tartottunk csaknem 100 fős pre-release-t, indítottunk draft challenge-et, lenyomtunk két Pauper EDH ligát, januárban pedig nekivágunk az első francia típusú EDH ligának is.

Igyekeztünk felkarolni a kezdő játékosok oktatását, hogy növeljük a játékosbázist. Támogattunk olyan kezdeményezéseket, amelyek erre a célra irányultak.

Meghirdettük az Év Játékosa kiírást, a Meta által felajánlott nyereményt a 2013-as év legeredményesebb magyar játékosa kapja.

Az eddigi eredmények elismeréseként 2014 januárjában megrendezhetjük első PTQ-nkat Budapesten, amin remélhetőleg minél több külföldi játékos is részt vesz majd!

 

A Magic mellett persze a többi kártyajátékra is jelentős energiákat fordítottunk.

Mi sem bizonyítja jobban, hogy az TCG-ken túl is van aktív kártyás élet, mint az LCG front. Stabil játékosbázissal indult útjára év elején a Game of Thrones, illetve az Android Netrunner versenysorozat, nyár elején pedig bekapcsolódott a két "nagy név" mellé egy maroknyi lelkes Call of Cthulhu kultista. Előbbi játékokból májusban helyet biztosítottunk a regionális versenynek, ahol külföldi játékosok is tiszteletüket tették. A jövőben tervünk szerint a Star Wars kedvelőit is asztal mellé ültetjük, valamint útnak indítjuk a több helyszínen megrendezésre kerülő Android Netrunner / Chronos Protocol Tour ligánkat, több játékból a Store Championshipet, illetve újra lesznek regionális versenyek.

Megtartottuk az első LCG bemutatónapokat, ahol mindenki első kézből ismerkedhetett meg a neki tetsző játékkal - 2014-ben ennek is lesz folytatása.

Indítottunk rendszeres WOW kártyaveresenyeket (sajnos az év közepén a kiadó megszüntette a játék további forgalmazását), illetve Legend of the Five Rings megmérettetés is otthonra talált a Metában.

Számtalan MAGUS kártyaverseny zajlott nálunk, a jövőre nézve pedig tervben van egy liga indítása 2014 elején.

Rendszeresen szervezünk Vampire küzdelmeket, decemberben nálunk zajlott a Vampire Nemzeti döntő.

Rendeztünk országos Yu-gi-oh! versenyt, ami nagy sikert aratott. Egyéves születésnapunk alkalmából fogjuk tartani a másodikat. 2013 második felében zárult le az 1. Metagame Y! liga, épp a második felénél járunk. Kiírtunk sneek peak versenyeket, ahol hosszú idő után újra playmat és promó kártyák voltak a nyereményben.

Belevágtunk az új magyar fantasy kártyajáték, a Rawen népszerűsítésébe.

Egy év alatt 378 versenyt bonyolítottunk le, összesen 4513 nevezővel!

 

A net

Létrehoztuk a Meta versenyekkel kapcsolatos csoportját a facebookon, illetve a kapcsolódó specifikus csoportokat. Van külön otthona a Magic Legacynak, a Magic Pauper Ligának, a Meta Yu-gi-oh! versenyeinek, illetve az egyes nagyversenyek eseményeinek. És a sor folytatódni fog.

A honlapunk egyik nem titkolt célja, hogy kártyajátékokkal kapcsolatos tartalommal töltsük fel, ahol rendszeresen lehet új információkhoz, hírekhez jutni, érdekes cikkeket olvasni. Bár még az elején járunk a folyamatnak, immár 30 cikk található a weblapon. Minden arra érdemes írást boosterrel jutalmazunk!

A nethez kapcsolódik, hogy 2013 első felében elindítottuk webshopunk, így online böngészheti immár bárki boltunk kínálatát, rendelhet belőle termékeket.

 

A lapok

Az év közepétől laponként is árulunk Magic kártyákat. A boltban több mappa található, amelyekben bárki találhat magának olcsóbb-drágább lapokat. Van készletünk Yu-gi-oh!, Wow és Rawen lapokból is.

Magic esetében felvásárolunk gyűjteményeket, lapkészleteket, így ha valaki megunná a játékot, könnyen megszabadulhat a pakkjától.

 

A termékek

Az elmúlt tizenkét hónapban kínálatunk folyamatosan bővült. A TCG-k és LCG-k mellett különféle kártyás társasjátékok, kockák, mappák, shieldek, illetve más kiegészítők is megtalálhatók a portfóliónkban. Arany deckboxoktól a bajszos shieldekig, sárkánykarmos-dobókockás nyaklánctól a nyan cat-es dobozokig és a playmatokig. :) Ha szükségetek van valamire, csak szóljatok!

 

Hát ennyi!

Szép év volt sok munkával, néhány melléfogással, számtalan élménnyel!

Reméljük, hogy 2014-ben a segítségetekkel ott tudjuk folytatni, ahol idén abbahagytuk!

Boldog Karácsonyt és Kellemes Ünnepeket mindenkinek!

Team Metagame